U Zagrebu je održan briefing za novinare povodom predstojeće regionalne konferencije o trgovini i ulaganjima „Brown Foruma“

Konferencija će se održati u zajedničkoj hrvatsko-američkoj organizaciji od 4. do 6. travnja u Dubrovniku

Na današnjem briefingu, uz državnog tajnika za politička pitanja Maria Nobila, sudjelovali su i zamjenik veleposlanika SAD-a u Zagrebu Hoyt Yee, zamjenica savjetnika Predsjednika Republike za vanjsku politiku Romana Vlahutin, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva rada i poduzetništva Robert Markt te zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić.

Državni tajnik Nobilo izrazio je zadovoljstvo planiranim održavanjem konferencije, posebice u trenutku kada Hrvatska očekuje završetak pregovora s Europskom unijom te se mnogi ulagači žele pozicionirati u njoj prije ulaska u punopravno članstvo Unije. Izrazio je uvjerenje kako će ova konferencija dati daljnji poticaj gospodarskoj suradnji te pridonijeti međusobnom povezivanju gospodarstvenika iz Republike Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država i drugih država jugoistočne Europe. U tom smislu ustvrdio je kako će konferencija biti i prilika za bilateralne i trilateralne inicijative zemalja regije u svrhu stvaranja mogućnosti za zajedničke nastupe na tradicionalnim trećim tržištima.

Organizatori konferencije su Vlade Sjedinjenih Američkih Država i Republike Hrvatske, Ured Predsjednika Republike Hrvatske i Hrvatska udruga poslodavaca, a u okviru njezinog održavanja obilježit će se i 15. godišnjica tragične pogibije skupine američkih poslovnih ljudi na čelu s tadašnjim američkim ministrom trgovine Ronom Brownom.



Priopćenja