U svezi brojnih upita hrvatskih građana o sigurnosti putovanja i boravka u Talijanskoj Republici MVPEI želi izvijestiti javnost o sljedećem

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Rimu u stalnom je kontaktu s nadležnim talijanskim institucijama na središnjoj i lokalnoj razini te o svemu redovito izvješćuje Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Rimu u stalnom je kontaktu s nadležnim talijanskim institucijama na središnjoj i lokalnoj razini te o svemu redovito izvješćuje Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

U tom smislu, Ministarstvo može izvijestiti da ne postoje nikakve preporuke talijanskih vlasti da se ne putuje u Rim ili u pojedine talijanske regije, naravno, osim putovanja u dijelove regije Abruzzo koji su pogođeni potresom.

Također se ne preporučuje korištenje talijanskih prometnica koje prolaze kroz područja pogođena potresom. Prema informacijama nadležne talijanske službe koja prati stanje na cestama (CIS) za sva je vozila na pojedinim dijelovima zatvorena za promet auto-cesta A24, a za kamione A-25. Detaljnije informacije o stanju na talijanskim prometnicama moguće je dobiti na telefonskim brojevima 0039 06 43632121 (engleski jezik) ili 0039 06 1518 (talijanski jezik).

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija nastavlja i dalje pozorno pratiti situaciju te će o svemu pravodobno izvještavati hrvatsku javnost.



Priopćenja