U ponedjeljak, 28. srpnja 2003. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske započeo je ...

U ponedjeljak, 28. srpnja 2003. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske započeo je Seminar za gospodarske savjetnike diplomatskih misija i konzularnih ureda Republike Hrvatske. Seminar su uvodnim govorima otvorili predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić i ministar vanjskih poslova RH Tonino Picula.

Cilj seminara je omogućavanje redovne i neposredne razmjene informacija, primjedbi između vladinih i nevladinih institucija, hrvatskih gospodarstvenika i gospodarskih savjetnika, kako bi se unaprijedila međusobna suradnja i djelotvornost. Seminar je na poticaj MVP-a organiziran prvi put prošle godine, također u srpnju, a namjera je Ministarstva da on postane redovni, godišnji radni susret gospodarskih savjetnika.
Na ovogodišnjem seminaru izlagat će ministar vanjskih poslova Tonino Picula, ministar gospodarstva Ljubo Jurčić, ministar financija Mato Crkvenac i ministar za europske integracije Neven Mimica. Sudionicima seminara će se, između ostalih, obratiti i privremeni ravnatelj Agencije za promicanje izvoza i ulaganja Marko Žubrinić kao supotpisnik Okvirnog sporazuma o suradnji na poticanju izvoza i ulaganja između Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva gospodarstva i Agencije za promicanje izvoza i ulaganja.



Priopćenja