U petak, 30. svibnja 2003., ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula razgovarao je ...

U petak, 30. svibnja 2003., ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula je u Hrvatskom saboru razgovarao s izaslanstvom Komisije za vanjske poslove Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Izrazivši zadovoljstvo ukupnim bilateralnim odnosima Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine ministar Picula je naglasio da je suradnja RH i BiH od strateškog značaja za obje zemlje.

Hrvatski je ministar vanjskih poslova naglasio da će Republika Hrvatska podupirati Bosnu i Hercegovinu na putu u euroatlantske integracije te joj u tome pomoći vlastitim iskustvom, dodavši kako približavanje svake zemlje euroatlantskim integracijama na temelju individualnog pristupa neće predstavljati nikakvu prepreku za uzajamnu potporu.

Izaslanstvo Komisije se tijekom razgovora dotaklo pitanja liberalizacije prelaska međudržavne granice osobnim iskaznicama tijekom cijele godine, a ne samo za trajanja ljetne turističke sezone. Ministar Picula je u vezi s tim podsjetio na Ugovor o pograničnom prometu i suradnji koji su RH i BiH potpisale u ožujku ove godine.



Priopćenja