Na sjednici Odbora za vanjsku politiku i obranu grčkog Parlamenta održanoj 29. svibnja o. g. donesena je odluka ...

Na sjednici Odbora za vanjsku politiku i obranu grčkog Parlamenta održanoj 29. svibnja o. g. donesena je odluka o upućivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Republike Hrvatske na glasovanje u Parlament koje bi se, prema grčkim najavama, trebalo održati najranije idući tjedan, a najkasnije za 14 dana.

U nazočnosti grčkog zamjenika ministra vanjskih poslova Andreasa Loverdosa za upućivanje SSP RH u Parlament glasovali su predstavnici PASOK-a (Panhelenska socijalistička stranka), Nove Demokracije i Koalicije lijevih stranaka.

Grčki je zamjenik ministra vanjskih poslova Loverdos povodom upućivanja SSP RH na glasovanje u Parlament izjavio kako je suglasnost postignuta u Odboru za vanjsku politiku i obranu "vrlo važna". Ukazao je također na to da su ratifikacija makedonskog SSP-a te suglasnost o upućivanju hrvatskog SSP-a u Parlament na glasovanje uključeni u okvir inicijativa koje Grčka poduzima, kako na bilateralnom planu, tako i unutar Europske unije, s ciljem učvršćenja europskog smjera u te dvije zemlje.Priopćenja