U Ministarstvu vanjskih poslova održan treći stručni seminar za gospodarske savjetnike diplomatskih misija i konzularnih ureda

Uprava za međunarodnu gospodarsku suradnju Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske organizirala je 30. srpnja 2004. u Zagrebu treći stručni seminar za gospodarske savjetnike diplomatskih misija i konzularnih ureda Republike Hrvatske

Sudionicima seminara se obratio državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Hido Biščević, državni tajnik za turizam u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Zdenko Mičić, načelnik u Upravi za poticanje ulaganja i izvoz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Sani Ljubunčić, pomoćnik ministrice za europske integracije u Upravi za koordinaciju programa pomoći i suradnje s Europskom unijom Davor Čilić i pomoćnik ministra u Upravi za poljoprivrednu politiku, europsku uniju i međunarodnu suradnju u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva mr. Miroslav Božić.

Drugi dio seminara održava se u Hrvatskoj gospodarskoj komori gdje gospodarskim savjetnicima i predstavnicima hrvatskih poduzeća govore predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za strategiju dr. Ante Babić, ravnatelj Agencije za poticanje izvoza i ulaganja Igor Maričić, predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Damir Ostović i pomoćnik ministra u Upravi za međunarodnu gospodarsku suradnju Ministarstva vanjskih poslova David Sopta.

Tijekom seminara razmatran je rad gospodarskih savjetnika, definirane su smjernice njihovog daljnjeg djelovanja u skladu sa namjerom Ministarstva vanjskih poslova za poboljšanjem komunikacije između hrvatskih gospodarskih subjekata, ministarstava i ostalih institucija zaduženih za gospodarstvo.



Priopćenja