U Estoniji otvoren hrvatski konzulat na čelu s počasnim konzulom

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović u utorak, 8. travnja, u Tallinnu je svečano otvorio Konzulat Republike Hrvatske na čelu s počasnim konzulom...

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović u utorak, 8. travnja, u Tallinnu je svečano otvorio Konzulat Republike Hrvatske na čelu s počasnim konzulom, a tom prilikom  održana je i prezentacija turističkih mogućnosti Splitsko-dalmatinske županije. Počasni konzul je James Oates, estonski poduzetnik na čije će iskustvo u poslovnom svijetu i mrežu poznanika u Estoniji moći računati i hrvatske kompanije.

Zamjenik ministrice Klisović tijekom boravka u Tallinnu održao je i političke konzultacije s glavnim tajnikom Ministarstva vanjskih poslova Estonije Alarom Streimannom s kojim je razgovarao o suradnji Estonije i Hrvatske u korištenju EU fondova, ali i o krizi u Ukrajini Također se susreo s voditeljem Uprave za vanjsku ekonomsku i razvojnu suradnju Andreom Pungom s kojim je razgovarao o različitim europskim modelima gospodarske diplomacije.

U ponedjeljak, 7. travnja, zamjenik Klisović boravio je u Republici Finskoj gdje je s državnim tajnikom finskog Ministarstva vanjskih poslova Peterom Stenlundom razgovarao o aktualnom stanju u Ukrajini i BiH, dok je u Uredu premijera s voditeljem Odjela za vanjske gospodarske odnose Tuomasom Tapiuom razgovarao o hrvatskoj gospodarskoj diplomaciji, kao i o projektu Team Finland u Finskoj.

 

 



Priopćenja