U Belgijskoj udruzi poduzeća (FEB) održana je prezentacija hrvatskog gospodarstva...

U organizaciji Veleposlanstva RH u Bruxellesu i Belgijske udruge poduzeća (FEB), a u okviru posjeta hrvatskih gospodarstvenika Bruxellesu, u Belgijskoj udruzi poduzeća (FEB) održana je 29. listopada 2003. prezentacija hrvatskog gospodarstva. To je ujedno bila prilika za poslovne susrete hrvatskih gospodarstvenika s belgijskima.

Susretima je prisustvovalo tridesetak predstavnika belgijskih poduzeća koji su zainteresirani za poslovnu suradnju ili su već investirali, odnosno posluju u Hrvatskoj, kao i drugih belgijskih institucija. Nazočne je u ime hrvatskog izaslanstva uvodno pozdravio ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula koji je izvijestio o aktualnim koracima koje RH čini u približavanju članstvu EU.

Zamjenik guvernera HNB dr. Boris Vujčić prezentirao je aktualno stanje hrvatskog gospodarstva i financijske pokazatelje, a predsjednik uprave Hrvatskog telekoma Ivica Mudrinić je u ime Hrvatske udruge poslodavaca predstavio djelovanje HUP-a i poslovno okruženje u RH. Direktor predstojećeg (11.-12. ožujka 2004.) Europskog poslovnog summita-a Didier Malherbe predstavio je taj vrlo značajan susret koji se svake dvije godine održava u Bruxellesu, u organizaciji FEB-a i UNICE-a, (europske krovne udruge poslodavaca). Europski poslovni summit pruža mogućnost državama da predstave svoja gospodarska dostignuća, a predstavnicima poslovnog svijeta priliku za lobiranje i izravne susrete s donositeljima odluka iz europskih institucija.

Nakon prezentacija, održani su poslovni susreti između hrvatskih i belgijskih gospodarstvenika odgovarajućih sektora na kojima su sudjelovali su predstavnici Agrokora, Atlantic grupe, Eurocable grupe, Ericsson Nikola Tesla, Hrvatskog telekoma i Plive.

 



Priopćenja