Turneja mješovitog pjevačkog zbora "Lira" iz Zagreba po Švicarskoj

U sklopu turneje mješovitog pjevačkog zbora "Lira" iz Zagreba po Švicarskoj od 9. – 11. studenog 2003. u okviru proslave 50. obljetnice njegovog postojanja održani su koncerti u Bernu, Bolligenu i Ženevi. Profesionalni nastup i kvaliteta izvedbe zbora "Lira", njihovi koncerti u katoličkoj i evangelističkoj crkvi te sinagogi tijekom kojih su bila izvedena djela hrvatskih skladatelja Odaka i Cossetta te židovskih i ostalih svjetskih vodećih glazbenih stvaratelja poput Verdija, Händela i Mendelssohna prilog su međusobnom boljem uzajamnom upoznavanju kao i svojevrsnom ekumenskom procesu.

Prvi nastup zbora bio je u nedjelju 10. studenog o. g. za vrijeme hrvatske mise u Crkvi svetog križa u Bernu. Drugi koncert "Lire" je održan u Evangelističkoj crkvi u Bolligenu pored Berna u ponedjeljak, 11. studenog o. g. Treći je nastup zbor imao u Ženevi 12. studenog o. g. u Sinagogi Hekhal Haness.

Uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, ova koncertna turneja zbora "Lira" omogućena je suradnjom VRH u Švicarskoj konfederaciji i vodstva "Lire" na čelu s g. Mihaelom Montiljom s Hrvatskom katoličkom misijom u Bernu, Kršćansko-židovskom radnom zajednicom Bern, židovskim općinama Bern i Ženeva, Sinagogom Hekhal Haness u Ženevi, Evangelističkom općinom Bolligen, uz potporu veleposlanstava Republike Hrvatske i Države Izrael u Bernu te Misiju RH pri UN u Ženevi. Posebnu financijsku i organizacijsku pomoć pružio je nekadašnji predsjednik Židovske općine Ženeva Ivo Jelinek.



Priopćenja