Sudjelovanje ministra Grlića Radmana na Vijeću za vanjske poslove EU-a

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovat će u četvrtak, 19. studenog 2020. godine, na sastanku Vijeća za vanjske poslove, koji će se održati putem video-konferencije.

Nakon video-konferencije predviđene su izjave za medije u auli Ministarstva vanjskih i europskih poslova u 14:15 sati. Molimo zainteresirane predstavnike medija da najave svoj dolazak na: glasnogovornik@mvep.hr.

Ministri će razgovarati o multilateralizmu, posebno u cilju priprema aktivnosti za doprinos EU-a oživljavanju globalnog multilateralnog sustava. Također se očekuju kraći osvrti i razmjena mišljenja o aktualnim međunarodnim događanjima, među ostalim, o predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama te razvoju situacije u Bjelarusu, Afganistanu i Etiopiji. U tom je kontekstu predviđeno da ministar Grlić Radman izvijesti o situaciji u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na lokalnim izborima, koji su se održali 15. studenog.

Na marginama videokonferencije predviđen je neformalni razgovor s palestinskim ministrom vanjskih poslova Riyadom al-Malikijem.

Više o sastanku: https://www.consilium.europa.eu/en/meetings/fac/2020/11/19/

Najave