Studijski posjet predstavnika Državnog ureda za reviziju Republike Zambije Zagrebu

Predstavnici  Državnog ureda za reviziju Republike Zambije sudjelovali su od 13. do 17. lipnja 2022. u programu studijskog posjeta Zagrebu u organizaciji Agencije za reviziju sustava provedbe programa Europske unije (ARPA).
Konzorcij sastavljen od austrijske Agencije za europske integracije i gospodarski razvoj (AEI) kao vodećeg partnera, hrvatske Agencije za reviziju sustava provedbe programa Europske Unije (ARPA) kao mlađeg partnera i finskog Instituta za javnu upravu (HAUS) kao mlađeg partnera provodi twinning projekt “Peer-to-Peer institutional support to the Office of the Auditor General in Zambia“.
 
Projekt  vrijedan 2 milijuna eura započeo je s provedbom u travnju 2021. godine. Predviđeno trajanje je 2 godine, a cilj mu je uspostava revizorske institucije koja promiče transparentnost i odgovornost u skladu s međunarodnim standardima i najboljom praksom EU.
Na studijsko putovanje iz Zambije su doputovali zamjenik glavnog revizora i 6 pomoćnika iz državnog ureda za reviziju. Tijekom boravka u RH u cilju predstavljanja iskustava RH u području revizije održani su sastanci s predstavnicima Agencije za reviziju sustava provedbe programa Europske Unije (ARPA), Državnog ureda za reviziju RH te predstavnicima područnog ureda u Splitu. 
Ovo je prvi twinning projekt u kojem RH sudjeluje, u suradnji s partnerskim zemljama, u  Zambiji.

Ostale vijesti