Sastanak s parlamentarnim izaslanstvom grupe iransko-hrvatskog prijateljstva

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se u srijedu, 15. listopada s izaslanstvom Iransko-hrvatske skupine prijateljstva Parlamenta Islamske Republike Iran...


Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se u srijedu, 15. listopada s izaslanstvom Iransko-hrvatske skupine prijateljstva Parlamenta Islamske Republike Iran, koje boravi u uzvratnom posjetu.

Izraženo je zadovoljstvo intenziviranjem bilateralnih odnosa što je potvrđeno brojnim sastancima, od posjeta Ari Larijanija Hrvatskoj prije godinu dana te posjeta izaslanstva Hrvatsko-iranske skupine prijateljstva HS-a Iranu, zatim posjeta Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, kao i političke konzultacije zamjenika ministrice vanjskih i europskih poslova Joška Klisovića koji predvodio i gospodarsko izaslanstvo u posjetu Teheranu. Osim o mogućnostima jačanja gospodarskih odnosa, razgovaralo se o situaciji u široj regiji, pri čemu je voditelj izaslanstva Nezhad istaknuo da se za suprotstavljanje radikalizmu traži globalni pristup.

Kada je riječ o nuklearnim  pregovorima koje vode visoka povjerenica Ashton i iranski ministar vanjskih poslova Zarif, ministrica Pusić je istaknula kako je vrlo važno da se uspješno okončaju do kraja studenog o.g., kako bi se ponovno uspostavila komunikacija između zemalja koje bi trebale biti partneri.



Priopćenja