Sastanak državnog tajnika Zdenka Lucića s državnom tajnicom za gospodarstvo, promet, poljoprivredu i vinogradarstvo njemačke Savezne zemlje Porajnje-Falačka Petrom Dick-Walther

  • Slika
  • Slika
Državni tajnik za vanjsku trgovinu i razvojnu suradnju Zdenko Lucić je u četvrtak, 28. travnja 2022. godine, održao sastanak s državnom tajnicom za gospodarstvo, promet, poljoprivredu i vinogradarstvo njemačke Savezne zemlje Porajnje-Falačka (Rheinland-Pfalz), Petrom Dick-Walther.
 
Tijekom sastanka izražen je obostrani interes za jačanjem sveukupne gospodarske suradnje i ulaganja. Državni tajnik Lucić naglasio je kako je Njemačka najveći hrvatski trgovinski partner, ali i jedan od najvećih stranih ulagača u Hrvatskoj. Zahvalio je Njemačkoj na potpori Republici Hrvatskoj u ispunjavanju strateških ciljeva – ulaska u eurozonu, Schengen te OECD.
 
Državna tajnica Dick Walter izjavila je kako sa zadovoljstvom očekuje pristupanje Hrvatske eurozoni jer će to olakšati i ojačati gospodarsku suradnju između dvije zemlje. Istaknula je i važnost organiziranja ovakvih posjeta dužnosnika kojima se u delegaciji pridružuju tvrtke zainteresirane za poslovanje u Hrvatskoj.
 

Priopćenja