Priopćenje u vezi s viješću da je veleposlanik RH u Republici Sloveniji g. Sardelić podnio ostavku

Veleposlanik Celestin Sardelić sudjelovao je u pripremama za hrvatsko-slovenski ministarski susret u Zagrebu i bio je uključen u sastav hrvatskog izaslanstva za razgovore sa slovenskim izaslanstvom

U vezi s viješću da je veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Sloveniji g. Celestin Sardelić podnio ostavku na svoju veleposlaničku dužnost u Ljubljani te njegovih novinarima priopćenih stajališta da su se pojavili brojni napisi koji navode neutemeljene ocjene njegova rada, da je isključen iz normalne komunikacije s matičnim Ministarstvom vanjskih poslova, da nije pozvan na susret ministara dr. Žužula i dr. Rupela 16. siječnja 2004. u Zagrebu, Ministarstvo objašnjava: veleposlanik Celestin Sardelić sudjelovao je u pripremama za hrvatsko-slovenski ministarski susret u Zagrebu i bio je uključen u sastav hrvatskog izaslanstva za razgovore sa slovenskim izaslanstvom. Ministarstvo nije dalo nikakvih ocjena rada veleposlanika Sardelića, a komunikacija s Ministarstvom, bila je intenzivna upravo u pripremi sutrašnjeg sastanka.

Što se tiče samog čina ostavke veleposlanik ima pravo tražiti razrješenje s dužnosti a ne može davati jednostranu ostavku. Ponašanje veleposlanika Sardelića ne možemo smatrati niti opravdanim niti odgovornim dan prije važnog susreta hrvatskog i slovenskog ministra vanjskih poslova i Ministarstvo ne može snositi odgovornost za odluku g. Sardelića.




Priopćenja