Ministar dr. Miomir Žužul održao je konferenciju za novinare

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske dr. Miomir Žužul održao je u srijedu, 14. siječnja 2004. u Ministarstvu vanjskih poslova Konferenciju za novinare u kojoj je sudjelovalo 70 novinara svih hrvatskih medija kao i dopisnici inozemnih medija koji su akreditirani u Hrvatskoj.

Ministar dr. Žužul je govorio o ciljevima i prioritetima hrvatske vanjske politike kojih je pet: ulazak Republike Hrvatske kao punopravnog člana u Europsku uniju, ulazak Hrvatske u NATO, postizanje kvalitetnih odnosa i rješavanje svih otvorenih pitanja sa susjednim zemljama, učinkovitije djelovanje gospodarske diplomacije i ostvarivanje prave slike o Hrvatskoj u čitavom svijetu. Ministar je predstavnike medija izvijestio o susretima, razgovorima i kontaktima po povratku s diplomatske turneje, posjeta Papi Ivanu Pavlu II., sudjelovanja na Bertelsmann Forumu u Berlinu i naročito o bitnim i uspješnim razgovorima s čelnicima Europske unije u Bruxellesu i Vijeća Europe u Strasbourgu, u čemu je sudjelovao kao član izaslanstva koje je predvodio predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader.

U jednosatnom susretu s novinarima dr. Žužul je govorio i o budućoj novoj strukturi hrvatske diplomacije, profesionalnosti i efikasnosti provođenja hrvatske vanjske politike što i jest osnovni zadatak i obveza Ministarstva vanjskih poslova kojem je on na čelu. Na konferenciji su novinari bili načelno upoznati i s mogućim budućim kadrovskim rješenjima i pitanjima koja će biti usuglašena u prvom redu s interesima hrvatske države i njenog dostojnog i efikasnog predstavljanja u inozemstvu.

Na kraju je ministar dr. Žužul kazao novinarima kako su hrvatska Vlada i njena diplomacija zaista ambiciozni u najboljem značenju tog pojma, da imaju snage i ne sumnjaju u rezultate i uspjehe, što je već pokazala i nedavna diplomatska turneja, te je zatim odgovarao na pitanja novinara.



Priopćenja