Povodom obilježavanja prve godišnjice potpisivanja Protokola o privremenom režimu uz južnu granicu sastala se izaslanstva RH i CG

U povodu obilježavanja prve godišnjice potpisivanja Protokola o privremenom režimu uz južnu granicu u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske u Zagrebu 12. prosinca o.g. su se sastala izaslanstva Republike Hrvatske i Crne Gore. Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula u odvojenom je razgovoru primio ministra vanjskih poslova Crne Gore dr. Dragišu Burzana koji je na čelu crnogorskog izaslanstva.

Ministri Picula i Burzan pozitivno su ocijenili dosadašnju provedbu Protokola. te su zajednički ustvrdili kako su ukupni odnosi između Hrvatske i Crne Gore u protekle tri godine znatno napredovali. Ministri su potvrdili trajnu opredijeljenost dviju republika za euroatlantske integracije te potrebu da se na tom putu međusobno informiraju i surađuju. Razgovaralo se i o mogućem razvoju situacije u Srbiji i Crnoj Gori u svjetlu predstojećih parlamentarnih izbora u Srbiji te općenito o situaciji u široj regiji. Tema razgovora su bile i druge aktualne teme od zajedničkog interesa obje države.



Priopćenja