Potpredsjednica Kosor i ministar dr. Žužul imali u Washingtonu niz susreta sa svjetskim državnicima

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul koji su jučer u Washingtonu u ime hrvatske Vlade odali posljednju počast preminulom bivšem američkom predsjedniku Ronaldu Reaganu upisali su se u State Departmentu u knjigu žalosti

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministar dr. Miomir Žužul susreli su se s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom koji je najavio svoj dolazak u Hrvatsku početkom 2005. godine u prigodi promocije njegove knjige. Nakon toga uslijedio je i razgovor sa senatoricom Hillary Rodham Clinton.

U ime Vlade Jadranka Kosor i dr. Miomir Žužul izrazili su poštovanje i sućut za preminulim američkim predsjednikom Državnom tajniku Sjedinjenih Američkih Država Colinu Powellu te se susreli s dužnosnicima State Departmenta s kojima su razgovarali o vrlo dobrim bilateralnim odnosima između Republike Hrvatske i Sjedinjenih Država.

U razgovoru s britanskim premijerom Tonyjem Blairom Jadranka Kosor i dr. Miomir Žužul su izrazili zadovoljstvo uzajamnim odnosima dviju zemalja i naročito podrškom Velike Britanije Hrvatskoj u dobivanju statusa kandidata za člana Europske unije i određivanju vremena početka pregovora Hrvatske i Unije. Potpredsjednica Kosor i ministar dr. Žužul razgovarali su s premijerom Blairom o njegovom susretu s predsjednikom hrvatske Vlade dr. Ivom Sanaderom koji će uslijediti tijekom ove godine.

Ministar vanjskih poslova dr. Žužul imao je razgovor s njemačkim kancelarom Schröderom a zatim s francuskim ministrom vanjskih poslova Michelom Barnierom, kojem je zahvalio na učinkovitoj potpori Hrvatskoj u pridruživanju Europskoj uniji i koji narednih mjeseci dolazi u službeni posjet Hrvatskoj. Dr. Žužul je razgovarao s austrijskom ministricom vanjskih poslova Benitom Ferrero Waldner i s indijskim ministrom vanjskih poslova Natwarom Singhom, koji ga je pozvao u službeni posjet Indiji te se susreo s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem, predsjednikom slovenskog parlamenta Borutom Pahorom i norveškim ministrom vanjskih poslova Janom Petersenom.



Priopćenja