Pomoćnik ministra vanjskih poslova Ruske Federa- cije u službenom je posjetu Republici Hrvatskoj

Pomoćnik ministra vanjskih poslova Ruske Federacije, gospodin Sergej Razov, u službenom je posjetu Republici Hrvatskoj od 13. do 16. siječnja 2004. u sklopu redovnih političkih konzultacija između dvaju ministarstava vanjskih poslova.

Domaćin visokom ruskom dužnosniku je državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Hido Biščević, a gospodina Razova su primili i predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, predsjednik hrvatske Vlade dr. Ivo Sanader, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks te predsjednica uprave JANAFA, gospođa Vesna Trnokop Tanta.

Kako otvorenih političkih pitanja između Republike Hrvatske i Ruske Fedderacije nema, težište posjeta pomoćnika ministra Razova bilo je na gospodarskim temama. Rusku je stranu zanimao stav nove hrvatske Vlade o projektu Družba-Adria, gospodarska ulaganja u hrvatski turizam, zajednički projekti u brodogradnji, energetici (nafta i plin), razminiranje kroz kliring i suradnja u poljoprivredi i farmaciji. Osim gospodarskih tema, razgovaralo se i o odnosima sa susjedima, stanju u regiji, prioritetima hrvatske vanjske politike te međusobnoj suradnji u multilateralnim organizacijama.



Priopćenja