Održane gospodarske konzultacije s Izraelom

  • Slika
  • Slika
Na temelju potpisanog Memoranduma o razumijevanju o strateškom partnerstvu dvaju ministarstava vanjskih poslova i slijedom rastuće dinamike susreta na visokoj razini, ovlaštena za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za gospodarske poslove i razvojnu suradnju, Irena Alajbeg održala je u utorak, 12. rujna 2023. godine, gospodarske konzultacije s veleposlanicom Yael Ravia-Zadok, ravnateljicom Uprave za gospodarske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Države Izrael.

Tijekom razgovora potvrđeni su rastući prijateljski i partnerski odnosi dviju država, te je izražena želja za daljnjim podizanjem intenziteta i produbljivanjem gospodarskih odnosa, kako na bilateralnoj razini tako i u kontekstu hrvatskog pristupanja OECD-u, gdje je izraelska strana ponudila potporu te razmjenu iskustava i najboljih praksi. U tom smislu dogovorena je konkretizacija aktivnosti po utvrđenim prioritetnim sektorima s pripadajućim izvršiteljima i rokovima.

Sugovornici su, između ostalog, razgovarali o suradnji u okviru Zajedničkog odbora za gospodarsku suradnju čija bi se naredna sjednica trebala održati u prvome tromjesečju 2024. godine.

Ostale vijesti