Održana 11. sjednica Mješovite vladine komisije Hrvatska – Baden-Württemberg

Održana 11. sjednica Mješovite vladine komisije Hrvatska – Baden-Württemberg

U četvrtak, 21. listopada 2021. godine, u Šibeniku je održana 11. sjednica Mješovite vladine komisije Hrvatska - Baden-Württemberg, pod supredsjedanjem državne tajnice za Europu u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Andreje Metelko-Zgombić i državnog tajnika u Državnom ministarstvu savezne pokrajine Baden-Württemberg Floriana Hasslera.

U okviru sjednice predstavljeni su rezultati proteklog dvogodišnjeg ciklusa međuresorne suradnje između Republike Hrvatske i savezne zemlje Baden-Württemberg te najavljeni projekti za sljedeće dvogodišnje razdoblje iz područja gospodarstva i regionalne suradnje, obrazovanja i znanosti, poljoprivrede, zaštite okoliša i energetike te unutarnje sigurnosti i policije.

Sjednica je zaključena potpisivanjem Zapisnika, kojim su potvrđeni izvrsni odnosi i utvrđene smjernice daljeg razvoja buduće  suradnje Hrvatske i Baden-Württemberga. Sjednici Komisije prethodio je bilateralni politički sastanak na kojem se razgovaralo o bilateralnim političkim i gospodarskim odnosima, EU covid koordinaciji, podršci ulaska Republike Hrvatske u Schengensko područje i Eurozonu te drugim EU temama koje su od zajedničkog interesa.


 



Priopćenja