Održana 10. sjednica Međudržavnog diplomatskog povjerenstva za identifikaciju...

10. sjednica Međudržavnog diplomatskog povjerenstva za identifikaciju, označavanje i održavanje državne granice između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine (MDP) održana je 28. veljače 2003. u Neumu.

Na dnevnom redu bila su pitanja provedbe Ugovora o državnoj granici. Razmatrani su i prihvaćeni rezultati terenskog obilaska Mješovite stručne skupine za dokumentaciju identifikacije granične crte (MSS), koja je već utvrdila stanje za oko trećinu kopnene crte. Prihvaćen je plan rada MSS-a za prvu polovinu ove godine.

Dogovoreni su neki zajednički projekti, usvojeni su novi Poslovnik o radu MDP-a i Uputa za rad Mješovite stručne skupine za dokumentaciju identifikacije granične crte, donijeta je odluka o prioritetnoj pripremi opisa granične crte na Savi i u tu svrhu odobreno aerofotogrametrijsko snimanje rijeke Save.

MDP se izjasnilo suglasnim za provedbu projekta tehničkog izviđanja odnosno pripreme za razminiranje određenog područja uz granični prijelaz Maljevac.

MDP je razmatralo informaciju o usuglašenom Sporazumu o pograničnom prometu i suradnji te o tri aneksa Ugovoru o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima (Metković-Doljani, Klek-Neum I i Zaton Doli-Neum II).



Priopćenja