Odluka o ukidanju kanadskih viza za državljane Republike

Predstavnici hrvatske zajednice u Kanadi pozdravili su ovu odluku, istaknuvši kako ona predstavlja velik uspjeh i dokaz napretka hrvatsko-kanadskih odnosa

Predstavnici hrvatske zajednice u Kanadi pozdravili su ovu odluku, istaknuvši kako ona predstavlja velik uspjeh i dokaz napretka hrvatsko-kanadskih odnosa.

Ukidanje viza stupa odmah na snagu, a hrvatski građani od sada će moći bez vize ući i boraviti u Kanadi do šest mjeseci.

Ministar Kenney kazao je kako je odluka o ukidanju viza kanadske Vlade znak prepoznavanja sve većeg značaja Hrvatske na svjetskoj pozornici, te dodao kako su njezinom donošenju doprinijeli skori ulazak Hrvatske u punopravno članstvo NATO-a, kao i sudjelovanje hrvatskog vojnog kontingenta zajedno s kanadskim u mirovnoj misiji NATO-a u Afganistanu. Također je istaknuo kako je Hrvatska ostvarila velik gospodarski i politički napredak, pa je u tehničkoj studiji za ukidanje kanadskih viza imala bolje rezultate od nekih srednjoeuropskih zemalja kojima su vize ukinute 2008. godine, kao što su Poljska, Slovačka i Češka.



Priopćenja