Ministar Gordan Jandroković primio je glavnu direktoricu za Ameriku i Europu u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Indonezije Retno L. P. Marsudi

Ministar Jandroković izrazio je zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim odnosima Republike Hrvatske i Republike Indonezije koji nemaju otvorenih pitanja te kazao da njih sada treba pretvoriti u isto tako dobre gospodarske odnose

Ministar Jandroković izrazio je zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim odnosima Republike Hrvatske i Republike Indonezije koji nemaju otvorenih pitanja te kazao da njih sada treba pretvoriti u isto tako dobre gospodarske odnose. Republika Hrvatska nalazi se pred ulaskom u punopravno članstvo Sjevernoatlantskog saveza i Europske unije te i u tom smislu treba promatrati daljnju izgradnju međusobnih gospodarskih odnosa, rekao je Jandroković.

Glavna direktorica Marsudi, koja u Hrvatskoj boravi povodom održavanja prve sjednice Mješovitog hrvatsko-indonezijskog odbora za gospodarsku i tehničku suradnju, izrazila je zadovoljstvo intenzivnim političkim odnosima Hrvatske i Indonezije te naglasila da je potrebno definirati fokus međusobne gospodarske suradnje dviju zemalja. Navela je područja u kojima Indonezija vidi mogućnost produbljivanja suradnje i razmjene iskustava, kao što su pitanja hidroenergije i solarne energije te trgovine.

Ministar Jandroković uputio je i prijedlog ministru vanjskih poslova Republike Indonezije Hassanu Wirajudi za otvaranje Veleposlanstva Republike Indonezije u Zagrebu, što je glavna direktorica Marsudi sa zadovoljstvom primila te kazala da je otvaranje Veleposlanstva u Zagrebu visoko na listi vanjskopolitičkih prioriteta Indonezije.



Priopćenja