Na 16. svjetskom likovnom natjecanju za djecu u dobi od 6 do 15 godina, održanom u Tokiju, dvije hrvatske učenice postigle su veliki uspjeh osvojivši brončano i počasno priznanje

Trinaestogodišnja Apolonija Lučić, učenica iz Delnica, za crtež „Magija“ dobila je brončano priznanje, dok je počasno priznanje pripalo Agati Lučić za rad naslovljen „U mojim rukama“

Trinaestogodišnja Apolonija Lučić, učenica iz Delnica, za crtež „Magija“ dobila je brončano priznanje, dok je počasno priznanje pripalo Agati Lučić za rad naslovljen „U mojim rukama“. Učenica Apolonija Lučić za svoje radove prima priznanje već treću godinu za redom, pretprošle godine zlatno, a prošle počasno.

Na ovogodišnji natječaj, u organizaciji japanske udruge Ie-no-hikari, pristiglo je 51.918 radova djece iz 68 zemalja, a iz Hrvatske je stiglo 76 radova. Nakon dva kruga u uži izbor je odabrano ukupno 300 radova koji su objavljeni u katalogu, a među kojima i radovi učenica iz Hrvatske.

Na svečanosti povodom dodjele priznanja pobjednicima održanoj u Tokiju, 27. ožujka 2009. godine, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Japanu dodijeljeno je pismo zahvale za suradnju.



Priopćenja