MVP Tonino Picula primio je u kurtoazni posjet rusku delegaciju predvođenu pomoćnikom ministra vanjskih poslova za sigurnost

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula primio je 7. srpnja 2003. u kurtoazni posjet rusku delegaciju predvođenu pomoćnikom ministra vanjskih poslova za sigurnost Anatolijom Safonovom koji je izrazio veliko zadovoljstvo rezultatima radnih konzultacija s pomoćnikom ministra za gospodarsku i političku multilateralu dr. Mariom Nobilom.

Razgovori na teme terorizma, sigurnosne situacije u regiji i međusobne suradnje Ruske Federacije i Republike Hrvatske unutar multilateralnih organizacija (UN-a, OESS-a, Vijeća Europe i dr.) ocijenjeni su vrlo plodnima i konkretnima. Pomoćnik ruskog ministra vanjskih poslova Safonov je istaknuo kako se ovim dijalogom otvara novo poglavlje u suradnji dviju država, ne samo na području sigurnosti, već i u drugim aspektima jačanja stabilnih međudržavnih odnosa.

Ukazavši na to kako moderni teroristi prate proces globalizacije te su sve povezaniji, ministar Picula je ocijenio da rješenje ostaje jedino u širenju demokracije, tj. njezinom stimuliranju jer svako nametanje iste može izazvati samo suprotan učinak i pojačati nasilje. "Kao zemlja čije gospodarstvo uvelike ovisi o turizmu osjetljivom i na najmanji incident, Hrvatska nastoji utjecati na stabilnost i sigurnost regije, te je stoga i iznimno zainteresirana za suradnju s Ruskom Federacijom, kako na bilateralnoj razini, tako i kroz međunarodne organizacije i forume", zaključio je hrvatski ministar vanjskih poslova.



Priopćenja