Mvp Tonino Picula održao predavanje na temu «Aktualna Hrvatska vanjska politika i RH na putu u europske integracije»

Danas je ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula na Institutu za političke i međunarodne studije – IPIS, održao predavanje na temu «Aktualna Hrvatska vanjska politika i RH na putu u europske integracije».

Ministar se u svom predavanju osobito osvrnuo na bilateralne odnose između Republike Hrvatske i Islamske Republike Iran, naglašavajući kako gospodarska suradnja ne slijedi u dovoljnoj mjeri razvijene političke odnose. Iscrpno su elaborirana stajališta hrvatske službene politike oko iračke krize, putovima njezinog rješavanja, kao i stabilnosti cjelokupne međunarodne političke scene. U osvrtu na postignuća hrvatske vanjske politike ministar Picula je posebno istaknuo važnost RH u stabiliziranju regije jugoistočne Europe i zadovoljavanja političkih i gospodarskih uvjeta za ostvarivanja statusa zemlje kandidata EU.

Nakon iznimno posjećenog i dobro prihvaćenog izlaganja uslijedila su mnogobrojna pitanja okupljenih članova diplomatskog zbora te iranskih diplomata i novinara.

Prije spomenutog izlaganja mnistar Picula susreo se sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Islamske Republike Irana zaduženim za istraživanje i razvoj, g.Alijem Rezom Moaiyerijem.



Priopćenja