MVP RH - Priopćenja za javnost

Izaslanstvo Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske, u kojem su se nalazili veleposlanik RH u BiH prof.dr. Josip Vrbošić, generalni konzul RH u Mostaru Ratko Maričić i konzul-savjetnik u Generalnom konzulatu RH u Banja Luci Boris Belanić, danas je poslije podne (24. siječnja 2003.) posjetilo ranjenog člana obitelji Anđelić, Marinka Anđelića. Tom su mu prigodom prenijeli najbolje želje ministra vanjskih poslova RH Tonina Picula za brzo ozdravljenje, te naglasili da će se hrvatska diplomatsko-konzularna predstavništva u BiH i nadalje štititi interese hrvatskog naroda u toj državi.

Ministarstvo vanjskih poslova RH će, u okviru svojih mogućnosti, pomoći ljudima kao i samom kraju u kojem oni žive. U tom je pravcu već jučer konzul-savjetnik Belanić posjetio selo Kostajnicu u općini Konjic gdje je razgovarao s mjesnim župnikom don Antom Ledićem, kao i s nekoliko povratnika koji žive u samom selu.

Tema razgovora bila je mogućnost pomoći u ovom mjestu nakon tragičnih događaja, kako bi se ublažile i otklonile njegove posljedice .U sklopu pomoći povratku Hrvata u BiH, koje financira Vlada RH donacijom građevinskog materijala, u dogovoru s nadležnom Upravom Ministarstva javnih radova obnove i graditeljstva Hrvatima u Kostajnici ponuđena je pomoć u obnovi ratom oštećenih stambenih jedinica.

Također je utvrđena potreba za obnovom knjižnice i čitaonice u mjestu koja traži kompletnu rekonstrukciju, a može biti mjestom na kojem će Hrvati moći njegovati hrvatski svjetonazor i kulturu.

Posjetom obitelji Anđelić predstavnici RH željeli su pokazati da stradalnici neće biti zaboravljeni te su snimili stanje kako bi mogli ponuditi i odgovarajuća rješenja za poboljšanje uvjeta života članova ove obitelji, o čemu su izvijestili, tijekom današnjeg posjeta, ranjenog Marinka Anđelića.



Priopćenja