MVP RH - Priopćenja za javnost

Danas, (petak, 24. siječnja 2003.) kasno poslije podne, ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula primio je, riječko izaslanstvo na čelu sa gradonačelnikom Grada Rijeke Vojkom Obersnelom. Radni sastanak održan je u svezi zajedničkih promidžbenih aktivnosti u kandidaturi Grada Rijeke za organizaciju XVI. Mediteranskih igara 2009.

Delegaciju su sačinjavali g. Luciano Sušanj, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, g. Mihovil Dorčić, pročelnik Odjela gradske uprave za šport i tehničku kulturu, g. Ivica Vidović, direktor McCann Erickson Croatia, a razgovoru je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora g. Zlatko Mateša.

Nakon iscrpnog izlaganja o pripremama za kandidaturu i o tijeku kandidacijskog postupka kojeg su predstavili članovi delegacije, ministar vanjskih poslova g. Tonino Picula izrazio je zadovoljstvo dosada postignutim rezultatima i naglasio da će u potpunosti podržati kandidaturu ovog značajnog športskog, ali i političkog događaja za Republiku Hrvatsku. Pri tom je istaknuo da će svojim osobnim zalaganjem, kao i preko mreže hrvatskih diplomatskih predstavništava u svijetu pružiti podršku i pomoć Ministarstva vanjskih poslova u promidžbi kandidature Grada Rijeke i Republike Hrvatske.




Priopćenja