MVP RH - Priopćenja za javnost

Stalno predstavništvo Republike Hrvatske pri Vijeću Europe i Izaslanstvo Hrvatskog Sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe s predsjednicom Mirjanom Ferić-Vac danas, 27. siječnja 2002., su u Palači Europe u Strasbourgu predstavili izložbu arhitekta Dinka Kovačića pod naslovom "Mediteranska arhitektura u dalmatinskom krajoliku". Izložbu su otvorili glavni tajnik Vijeća Europe Walter Schwimmer i veleposlanik RH Neven Madey.

Vijeće Europe već gotovo 50 godina promiče očuvanje kulturnog i prirodnog nasljeđa, podsjetio je g. Schwimmer u svom govoru te je istaknuo kako je ova izložba upravo odraz integracije moderne arhitekture u krajolik koja čuva i promiče kakvoću života svojih građana.

Predstavljajući autora i njegovo djelo veleposlanik Madey je ukazao da Hrvatska i ovom izložbom pokazuje svoju povezanost i pripadnost Europu koju treba ojačati čvrstim integracijskim vezama.

Izaslanstvo grada Splita na čelu s gradonačelnikom dr. Slobodanom Berošem uručilo je ovom prigodom arhitektu Kovačiću Medalju poglavarstva grada Splita.



Priopćenja