Mvp dr. Žužul i parlamentarci CDU/CSU održali radni sastanak

Ministar dr. Žužul je ukazao na ohrabrujuće poruke svih dosadašnjih sugovornika na međunarodnoj sceni s kojima se susreo od stupanja na dužnost, prije nepuna dva mjeseca, te potvrdio predanost Republike Hrvatske ispunjavanju svih kopenhagenskih kriterija, naročito učinkovitog provođenja zaštite manjina, povratka izbjeglica i reforme pravosuđa u Hrvatskoj.

Njemački su parlamentarni zastupnici iskazali svoju potporu Hrvatskoj ocijenivši vrlo dobrima nastupe premijera dr. Sanadera i ostalih članova Vlade, te izrazili zadovoljstvo što, uz Njemačku, i ostale vodeće države Europske unije podržavaju Hrvatsku. Njemački demokršćanski parlamentarni zastupnici smatraju da je za pozitivno mišljenje Europske komisije ključna suradnja Republike Hrvatske s Međunarodnim kaznenim tribunalom u Haagu.

Dr. Žužul i njemački parlamentarci su se suglasili kako je za regiju dobro da Republika Hrvatska uskoro postane članicom Europske unije i NATO-a jer će to olakšati put ostalim državama. Hrvatska je dobar model i most za stabilizaciju i demokratizaciju regije, poruka je njemačkih parlamentarnih zastupnika.

Njemačko se parlamentarno izaslanstvo, prije današnjeg posjeta ministru dr. Žužulu, tijekom dvodnevnog posjeta Zagrebu sastalo s predsjednikom Vlade dr. Ivom Sanaderom, predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom, ministrom kulture Božom Biškupićem i ministricom europskih integracija Kolindom Grabar Kitarović.



Priopćenja