Mvp dr. Žužul i dr. Javier Solana, sa suradnicima, održali su zajednički radni sastanak

Ministar dr. Žužul je dolazak dr. Javiera Solane u Zagreb, nakon nedavnog susreta dvojice dužnosnika u Bruxellesu, ocijenio činom ohrabrenja i podrške te jasnim znakom odnosa Europske unije prema Republici Hrvatskoj. Ministar je istaknuo odlučnost hrvatske Vlade u ispunjavanju svih kopenhagenskih kriterija i izrazio zadovoljstvo što su procjene dvaju izaslanstava o političkim zbivanjima u regiji suglasne i identične. Hrvatska je spremna i odlučna da pozitivnim pristupom rješavanju svih aktualnih pitanja bude uzor ostalim zemljama u regiji, potvrdio je ministar dr. Miomir Žužul.

Visoki predstavnik za Zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Europske unije dr. Javier Solana naglasio je da današnji posjet najvišim državnim dužnosnicima u Zagrebu dolazi u važnom trenutku za Hrvatsku. Dr. Solana je s izrazitim zadovoljstvom javno pozdravio politički smjer kojim je krenula, a i nastavila nova hrvatska Vlada. Visoki predstavnik Europske unije je ukazao na značaj provođenja reforme hrvatskog pravosuđa, na odnose Republike Hrvatske s Međunarodnim kaznenim tribunalom u Haagu te na rješavanje pitanja povratka izbjeglica. Politički smjer kojim ide Vlada Republike Hrvatske bitan je za daljnje produbljivanje i jačanje odnosa između Europske unije i Republike Hrvatske, posebno je danas u Zagrebu naglasio Visoki predstavnik Europske unije dr. Javier Solana nakon sastanka s ministrom dr. Miomirom Žužulom u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske.

Nakon sastanka s ministrom vanjskih poslova dr. Miomirom Žužulom, tijekom današnjeg jednodnevnog posjeta Zagrebu, Visoki predstavnik Europske unije dr. Javier Solana sastaje se s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem, predsjednikom Vlade dr. Ivom Sanaderom i predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom i obraća se predsjednicima parlamentarnih stranaka i članovima Odbora za vanjsku politiku, Odbora za europske integracije i Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora. Dr. Solana će uoči poslijepodnevnog odlaska iz Hrvatske posjetiti čelnike Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj u njihovom uredu u Zagrebu.



Priopćenja