Mvp dr. Miomir Žužul sastao se s predsjednikom Države Izrael Mosheom Katsavom

Predsjednik Katsav je potvrdio interes Izraela za dobrim odnosima te činjenicu da je Izrael spreman za ulazak u novu fazu odnosa s Hrvatskom. Ista namjera o jačanju ukupnih odnosa dviju država utvrđena je i s hrvatske strane. Predsjednik Katsav izvijestio je ministra dr. Žužula o stanju u Državi Izrael kao i o želji Izraela za mirnim rješenjem odnosa u tom dijelu svijeta.

Ministar dr. Žužul je informirao predsjednika Katsava o ciljevima i prioritetima Vlade Republike Hrvatske, posebno u vanjskoj politici. Glede hrvatsko-izraelskih odnosa dr. Žužul je kazao da Hrvatska s optimizmom gleda u budućnost i razvitak međusobne suradnje i bilateralnih odnosa. Ministri dr. Primorac i Čobanković također su izvijestili izraelskog predsjednika o uspješnim razgovorima sa svojim kolegama, izraelskim ministrima te znanstvenicima i poljoprivrednim stručnjacima.

Ministar dr. Žužul je izraelskom predsjedniku prenio poruke i pozdrave Predsjednika Republike Stjepana Mesića, nakon njihova dva susreta u Izraelu i Hrvatskoj. Ministar je izvijestio i o današnjem govoru predsjednika Vlade dr. Ive Sanadera na otvaranju obnovljenog spomenika u spomen području Jasenovac na sjećanje na sve žrtve koje su tamo stradale nadovezujući na to i svoj današnji posjet Memorijalnom muzeju žrtava holokausta Yad Vashem u Jeruzalemu.

Ministar dr. Žužul je 16. ožujka 2004. uz Memorijalni muzej u Jeruzalemu posjetio i Aleju pravednika, Povijesni muzej, Memorijalnu dječju dvoranu te je u velikoj memorijalnoj dvorani položio vijenac žrtvama holokausta te upisao svoju poruku u Knjigu dojmova. Ministar dr. Žužul i hrvatsko izaslanstvo sutra poslijepodne završavaju službeni posjet Izraelu.



Priopćenja