Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, sastala se s predsjednikom Vrhovne Rade Ukrajine, Volodymyrom Lytvynom

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, sastala se danas, 26. rujna 2005., s predsjednikom Vrhovne Rade Ukrajine, Volodymyrom Lytvynom, koji na poziv predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj

Tijekom sastanka izraženo je zadovoljstvo visokom razinom bilateralnih odnosa koji su bez otvorenih pitanja te je izražena nada da će se oni i dalje uspješno razvijati.

Razgovarajući o procesu europskih integracija koji se odvija u Republici Hrvatskoj, ministrica Grabar-Kitarović predložila je predsjedniku Lytvynu da skupina stručnjaka za europske integracije iz Ukrajine posjeti Republiku Hrvatsku kako bi s hrvatskim kolegama razmijenili iskustva o procesu približavanja Europskoj uniji.

Govoreći o gospodarskoj suradnji, ministrica Grabar-Kitarović izrazila je zainteresiranost Republike Hrvatske za unapređenje gospodarskih odnosa između dvije zemlje.

Ministrica Grabar-Kitarović je naglasila da je jedna od glavnih zadaća Republike Hrvatske razvoj dobrih odnosa sa susjednim zemljama jer je hrvatski interes postizanje pune stabilnosti u Jugoistočnoj Europi.

Na kraju sastanka dvije strane su najavile međusobne konzultacije po pitanju liberalizacije viznog režima između Republike Hrvatske i Ukrajine.




Priopćenja