Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, sastala se izaslanstvom Odbora za međuparlamentarnu suradnju Skupštine Zapadnoeuropske unije

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, sastala se danas, 27. rujna 2005., s izaslanstvom Odbora za međuparlamentarnu suradnju Skupštine Zapadnoeuropske unije, koje boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj

Ministrica Grabar-Kitarović upoznala je članove Odbora za međuparlamentarnu suradnju s aktualnim odnosima između Republike Hrvatske i Europske unije, s reformama koje Republika Hrvatska provodi s ciljem postizanja spremnosti za članstvo u Europskoj Uniji, kao i s provođenjem Akcijskog plana Vlade Republike Hrvatske.

Govoreći o pripremama Republike Hrvatske za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu, ministrica Grabar-Kitarović je istaknula da Hrvatska uspješno provodi pripreme za punopravno članstvo u Sjevernoatlantskom savezu.

Prilikom razgovora o stanju u regiji, ministrica Grabar-Kitarović naglasila je kako je stabilnost u Jugoistočnoj Europi u interesu Republike Hrvatske te kako smatra da bi početak pristupnih pregovora između Republike Hrvatske i Europske unije imao pozitivan učinak na čitavu regiju, pri čemu se mora voditi računa o individualnim postignućima svake države u procesu približavanja Europskoj uniji.




Priopćenja