Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, primila u nastupni posjet novoimenovanog šefa Izaslanstva Europske komisije u Republici Hrvatskoj

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, primila je danas, 6. rujna 2005., u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija u nastupni posjet novoimenovanog šefa Izaslanstva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, veleposlanika Vincenta Degerta, koji je tom prilikom ministrici Grabar-Kitarović predao kopije vjerodajnica

Prilikom predaje vjerodajnica veleposlanik Degert je izrazio nadu u nastavak dosadašnje vrlo dobre suradnje s hrvatskim Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija te je izrazio svoje zadovoljstvo što se u ovako zanimljivom razdoblju nalazi u Republici Hrvatskoj kao veleposlanik Europske komisije.

Ministrica Grabar-Kitarović je izrazila nadu da će podrška članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji početi jačati s početkom pregovora za punopravno članstvo, te je s tim u svezi istaknula važnost suradnje s Europskom komisijom. Također, naglasila je značaj koji Republika Hrvatska pridaje suradnji s Europskom komisijom u vezi s dovršetkom procesa reformi i ispunjavanjem političkih kriterija.

Na kraju razgovora ministrica Grabar-Kitarović je zaželjela veleposlaniku Degertu uspješan mandat, a veleposlanik Degert je izrazio nadu u skori početak pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom.




Priopćenja