Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u utorak, 3. travnja 2012. godine, veleposlanicu Alžirske Narodne Demokratske Republike u Republici Hrvatskoj Faridu Aïouaze

Ministrica Pusić iskoristila je susret kako bi detaljnije informirala veleposlanicu Aïouaze o tematskom sadržaju ovogodišnjeg Croatia Summita, koji će se održati u Dubrovniku 6. i 7. srpnja

Ministrica Pusić iskoristila je susret kako bi detaljnije informirala veleposlanicu Aïouaze o tematskom sadržaju ovogodišnjeg Croatia Summita, koji će se održati u Dubrovniku 6. i 7. srpnja, a bit će vezan uz korištenje hrvatskih pristupnih iskustava u izgradnji moderne države i institucija. U skladu s politikom prema zemljama Mediterana i Južnom susjedstvu, čemu Republika Hrvatska pridodaje veliki značaj, poziv za ovogodišnji Croatia Summit, kao platforme za razmjenu mišljenja i iskustava u procesu izgradnje institucije i jačanja demokratskog društva, upućen je i alžirskom predsjedniku vlade te ministru vanjskih poslova.

Zahvalivši se na prijemu, veleposlanica Aïouaze istaknula je zamah u bilateralnim odnosima koji je ostvaren u 2010. godini posjetom predsjednika alžirskog Senata Abdelkadera Bensalaha, kao osobnog izaslanika predsjednika Abdelaziza Bouteflike, na inauguraciju hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, te posjetom ministra vanjskih poslova Mourada Medelcija Hrvatskoj krajem iste godine.

Izrazila je nadu da bi se u 2012. godini bilateralni posjeti ponovno mogli intenzivirati uzvratnim posjetom ministrice Pusić Alžiru te političkim konzultacijama.

U tom kontekstu veleposlanica Aïouaze istaknula je i politički značaj koji Alžir ima među zemljama Mediterana, pri čemu je obostrano izražena spremnost za pretakanjem dobre suradnje na političkoj razini na konkretne projekte, u interesu obje zemlje.



Priopćenja