Ministrica Pusić uručila priznanja Podravci, Končaru i IN2

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je danas Zvonimira Mršića, Darinka Bagu i Antu Mandića, predsjednike uprava Podravke, Končar Elektroindustrije i tvrtke IN2...

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je danas Zvonimira Mršića, Darinka Bagu i Antu Mandića, predsjednike uprava Podravke, Končar Elektroindustrije i tvrtke IN2. Ministrica Pusić je nakon sastanka istaknula da su hrvatski izvoznici kao neke od prednosti korištenja sustava hrvatske gospodarske diplomacije naveli bolji pristup informacijama, stranim partnerima i institucijama, olakšanu prilagodbu lokalnom okruženju, rušenje trgovinskih barijera, poboljšanje profila i kredibilnosti kompanije. Uz ministricu Pusić bio je i zamjenik Joško Klisović koji je zadužen za sustav Gospodarske diplomacije.

Ministrica je istaknula kako su dosadašnja suradnja i pozitivne ocjene hrvatskih kompanija veliki poticaj za dalje. Istaknula je kako se Ministarstvu vanjskih i europskih poslova obratilo preko 1600 izvoznika kojima je pruženo preko 4200 različitih usluga na 112 svjetskih tržišta pri čemu je hrvatska diplomacija sama prepoznala preko 1100 izvoznih prilika i proslijedila ih hrvatskim kompanijama.

„Očekujemo da nas hvale i kritiziraju i da nam sugeriraju stvari koje su za njih bitne jer je ključno da to bude u službi njihovih tvrtki, a kroz to i radnih mjesta i prosperiteta Hrvatske“, istaknula je ministrica.

Ministrica je predsjednicima uprava Podravke, Končar Elektroindustrije i tvrtke IN2 dodijelila simbolična priznanja kao rezultat dosadašnje suradnje s hrvatskim diplomatima koji rade u sustavu gospodarske diplomacije. Čelni ljudi triju hrvatskih kompanija istaknuli su kako su njihovim uspješnim poslovnim aktivnostima u inozemstvu svakako pridonijele i usluge hrvatske gospodarske diplomacije.

Hrvatska gospodarska diplomacija u brojkama (PDF)

Izjava prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić

preuzimanje

Izjava Zvonimira Mršića, predsjednika Uprave Podravke d.d.

preuzimanje

Izjava Darinka Bage, predsjednika Uprave Končar-elektroindustrije d.d.

preuzimanje

Izjava Ante Mandića, predsjednika Uprave IN2 d.o.o.

preuzimanje

Pitanja i odgovori

preuzimanje



Priopćenja