Ministrica Pusić: moguće uvođenje treće faze sankcija

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjeluje na sastanku Vijeća za opće poslove u Bruxellesu...

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjeluje na sastanku Vijeća za opće poslove u Bruxellesu. Uoči sjednice Vijeća ministrica Pusić je rekla da će ministri, na temelju do sada utvrđenih činjenica i odgovornosti za tragediju u Ukrajini, raspravljati o uvođenju treće faze sankcija. Postoje dvije mogućnosti jačanja sankcija: proširenje popisa osoba i tvrtki protiv koji se sankcije provode ili uvođenje gospodarskih sankcija.

Za sada je poznato da su crne kutije predane malezijskoj kompaniji te da je započeo transport posmrtnih ostatak, rekla je ministrica Pusić i istaknula da je u ovom trenutku, zemljama čiji su državljani poginuli, ključno omogućiti da posmrtne ostatke nesmetano prenesu u svoje zemlje, a nakon toga osigurati istragu kojom će se utvrditi sve okolnosti tragedije.

Izjavu prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova prije početka sastanka Vijeća za opće poslove, poslušajte i pogledajte ovdje:

preuzimanje

 



Priopćenja