Ministrica Pejčinović Burić susrela se s potpredsjednikom Europske investicijske banke Stubbom

U okviru boravka na Vijeću za opće poslove, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić susrela se u Luxembourgu u srijedu, 27. lipnja 2018. godine s potpredsjednikom Europske investicijske banke Alexanderom Stubbom...

U okviru boravka na Vijeću za opće poslove, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić susrela se u Luxembourgu u srijedu, 27. lipnja 2018. godine s potpredsjednikom Europske investicijske banke Alexanderom Stubbom.  

Potpredsjednik Stubb iznio je aktualne stavove Europske investicijske banke vezano uz prijedlog Europske komisije o  novom Višegodišnjem financijskom okviru za razdoblje od 2021. do 2027. te ulozi EIB-a kao i nacionalnih banaka u korištenju financijskih instrumenata ovog financijskog okvira.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Pejčinović Burić kazala je kako je Republika Hrvatska u tekućem financijskom okviru stavila fokus na punom korištenju dobrobiti tradicionalnih politika kao sto su Kohezijska politika i Zajednička poljoprivredna politika. Naglasila je kako se nada da će u sljedećem financijskom okviru korištenje financijskih instrumenata biti jednostavnije, što bi trebalo doprinijeti i njihovoj boljoj iskorištenosti od strane svih država članica. Za RH je u tom kontekstu vrlo važno osigurati potporu malim i srednjim poduzećima.



Priopćenja