Ministrica Pejčinović Burić primila u nastupni posjet Tolezhana Barlybayeva, veleposlanika Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić primila je u petak, 12. siječnja 2018. godine, u nastupni posjet veleposlanika Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj Tolezhana Barlybayeva...

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić primila je u petak, 12. siječnja 2018. godine, u nastupni posjet veleposlanika Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj Tolezhana Barlybayeva.

Na sastanku su potvrđeni vrlo dobri bilateralni odnosi između Hrvatske i Kazahstana te je istaknuta želja za njihovim daljnjim jačanjem i unaprjeđenjem. Posebice je istaknut interes za unapređenje gospodarske suradnje čemu će doprinijeti i najavljeno potpisivanje Ugovora o gospodarskoj suradnji, koji bi, uz već potpisani Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, osigurao odgovarajući pravni okvir i olakšao gospodarsku suradnju dviju zemalja.

Ministrica Pejčinović Burić zaželjela je veleposlaniku Barlybayevu dobrodošlicu i uspješan rad tijekom njegovog mandata u Republici Hrvatskoj.



Priopćenja