Ministrica Pejčinović Burić primila glavnu tajnicu Vijeća za regionalnu suradnju, Majlindu Bregu

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić primila je 18. travnja 2019. godine Majlindu Bregu, glavnu tajnicu Vijeća za regionalnu suradnju...

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić primila je 18. travnja 2019. godine Majlindu Bregu, glavnu tajnicu Vijeća za regionalnu suradnju.

Ministrica Pejčinović Burić čestitala je Majlindi Bregu na preuzimanju dužnosti glavne tajnice Vijeća za regionalnu suradnju u trogodišnjem razdoblju, od 1. siječnja 2019. godine. Na sastanku se razgovaralo o očekivanim rezultatima i ciljevima zacrtanim u Višegodišnjem planu za Regionalno gospodarsko područje, koji će biti predstavljeni na sastanku na vrhu Berlinskog procesa u Poznanu, u srpnju 2019. godine.

Tema razgovora bilo je i hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske Unije u prvoj polovici 2020. godine u kojem će jedan od prioriteta biti daljnji rad na proširenju Europske unije.

Izražena je potpora Republike Hrvatske aktivnostima Vijeća za regionalnu suradnju u provođenju projekata koji podržavaju regionalnu suradnju, društveni i gospodarski razvoj država jugoistočne Europe te njihovu EU integraciju.



Priopćenja