Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović sastala se s ministrom pomorstva i ribarstva Republike Koreje, Moo-Hyun Kangom

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u petak, 21. rujna 2007. godine, s ministrom pomorstva i ribarstva Republike Koreje, Moo-Hyun Kangom

U razgovoru je obostrano izraženo zadovoljstvo dosadašnjim razvojem odnosa između dvije prijateljske zemlje, bez otvorenih pitanja kao i njihovim napredovanjem i jačanjem u svim područjima zajedničkog interesa.

Ministri su također raspravili stanje u regiji, pri čemu je ministrica Grabar-Kitarović upoznala ministra Kanga s vanjskopolitičkim prioritetima Republike Hrvatske – punopravnim članstvom u Europskoj Uniji i Sjevernoatlantskom savezu. Istaknula je kako će Republika Hrvatska i dalje ostati aktivna u jugoistočnoj Europi u pružanju pomoći susjednim zemljama na njihovom putu u euroatlantske integracije.

Ministra Kanga primio je i državni tajnik za ustroj, razvoj i upravljanje mr. Željko Kuprešak. Glede gospodarske suradnje dviju zemalja državni tajnik Kuprešak i ministar Kang su se složili u ocjeni kako treba pronaći odgovarajuće načine da se ona poveća, osobito u području brodogradnje, znanosti, tehnologije te kulture i turizma.

Ovom prilikom ministar Kang zatražio je od hrvatske strane i potporu za održavanje EXPO izložbe 2012. godine u Yeosu u Republici Koreji.



Priopćenja