Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović primila je u posjet državnog ministra za vanjske poslove Republike Indije, Anand Sharmu

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović primila je u srijedu, 19. rujna 2007. godine, u posjet državnog ministra za vanjske poslove Republike Indije, Anand Sharmu

U razgovoru ministrice Grabar-Kitarović i državnog ministra Sharme potvrđeni su tradicionalno dobri odnosi između Republike Hrvatske i Republike Indije, bez otvorenih pitanja te je izražen obostrani interes za njihovim daljnjim unapređivanjem. U tom smislu, izražena je i želja za razmjenom posjeta na visokim državnim razinama.

Ministrica Grabar-Kitarović i državni ministar Sharma razmijenili su mišljenja i o daljnjoj suradnji dviju zemalja na bilateralnom i multilateralnom planu, gospodarskoj i kulturnoj suradnji, te na području znanosti i tehnologije. Republika Hrvatska zainteresirana je za jačanje gospodarske suradnje, posebice u području farmaceutske industrije i razvojnih projekata.

Ovom prilikom državni tajnik za ustroj, razvoj i upravljanje mr. Željko Kuprešak i veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj Rajiva Misra potpisali su i „Ugovor između Hrvatske i Indije o ukidanju viza za nositelje diplomatskih i službenih putovnica“ koji će znatno olakšati gospodarsku suradnju te diplomatske i službene kontakte između dviju zemalja.



Priopćenja