Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović primila je u nastupni posjet veleposlanicu Republike Finske u RH Ann-Marie Nyroos

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović primila je u ponedjeljak, 17. rujna 2007. godine, u nastupni posjet veleposlanicu Republike Finske u Republici Hrvatskoj Ann-Marie Nyroos

U razgovoru ministrice Grabar-Kitarović i veleposlanice Nyroos potvrđeni su odlični odnosi između Republike Hrvatske i Republike Finske, te je konstatiran obostrani interes za njihovim daljnjim unapređivanjem i razvijanjem. U tom kontekstu, uzajamno je izražena želja za intenzivnijom razmjenom posjeta na visokim državnim razinama, kao i za suradnju predstavnika državnih uprava.

Ministrica Grabar-Kitarović izvijestila je o aktualnom tijeku pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu, te zahvalila na kontinuiranoj podršci koju Republika Finska pruža Hrvatskoj na tom putu. Također su razmijenjena mišljenja o stanju u području regije.

Državni tajnik za politička pitanja Hido Biščević i državna tajnica za europske integracije mr. sc. Marija Pejčinović Burić također su u nastupni posjet primili veleposlanicu Nyroos.



Priopćenja