Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske zaprimilo je žurnu molbu Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore

U ponedjeljak, 11. kolovoza 2003. godine Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske zaprimilo je žurnu molbu Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, kojom se traži pomoć Republike Hrvatske u gašenju požara u okolici Tivta.

Ministar vanjskih poslova RH Tonino Picula je u telefonskom razgovoru ministru vanjskih poslova Crne Gore Dragiši Burzanu najavio slanje jednog zrakoplova tipa Canadair. S obzirom na trenutačnu raspoloživost kapaciteta zrakoplova, svjesni opasnosti i težine elementarne nepogode koja je pogodila Crnu Goru, a koja istovremeno pustoši i hrvatsku obalu, Republika Hrvatska je iz Dubrovnika poslala zrakoplov Canadair kako bi se zaustavio požar koji je 9. kolovoza izbio u okolici Tivta, a koji je zahvatio 12 km2 borove šume i koji se širi na širu okolicu Tivta i druga mjesta u Boki Kotorskoj.

Ministar Burzan se zahvalio na odobrenoj pomoći Republike Hrvatske, dok su se obojica ministara složila da je pomoć u gašenju požara još jedan prilog u konkretnoj i sve intenzivnijoj pograničnoj suradnji nadležnih tijela Republike Hrvatske i Republike Crne Gore.



Priopćenja