Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske uputilo je demantiju članka

dijela navoda u članku objavljenom 11. kolovoza 2003. g. u Slobodnoj Dalmaciji.

U rubrici "Komentari i stajališta" objavljen je tekst pod naslovom "Jednostrani duh partizanštine" autora Josipa Jovića, u kojem stoji: "Apsurdno je, na primjer, da je Tatjana Kralj-Draganić, dosadašnja tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova zadužena za kadrove, sada imenovana veleposlanicom u Grčkoj, iako je riječ o supruzi jednog od istaknutijih članova terorističke organizacije Labrador koji sada živi u Kanadi".

Ovom prilikom želimo demantirati da je suprug Tatjane Kralj Draganić jedan od "istaknutijih članova terorističke organizacije Labrador". Naime, prošle godine je novinar Feral Tribunea Ivica Đikić također plasirao istu, lažnu informaciju o identitetu supruga Tatjane Kralj Draganić, kao članu terorističke organizacije. Suprug gđe Kralj Draganić je Perica Draganić, a ne Milan Draganić, o kojemu Feral Tribune i Slobodna Dalmacija pišu da je član terorističke organizacije. Prošle je godine gđa Kralj Draganić demantirala tu informaciju koju je objavio Feral Tribune, te protiv autora teksta Ivice Đikića podigla privatnu tužbu.

Ministarstvo vanjskih poslova je tražilo i službenu potvrdu vjerodostojnosti navoda objavljenih u Feral Tribuneu. Opsežna provjera je pokazala da Perica Draganić, suprug tajnice Ministarstva vanjskih poslova gđe. Kralj Draganić nije član terorističke organizacije Labrador, nije ni na koji način povezan s ikakvom terorističkom organizacijom, a niti je na ikoji način povezan s Milanom Draganićem.

Gotovo godinu dana kasnije Slobodna Dalmacija objavljuje i dalje neprovjerene informacije o identitetu supruga tajnice Ministarstva vanjskih poslova, čime nanosi ogromnu štetu ugledu Ministarstva vanjskih poslova, djelatnicima ministarstva, a posebice međunarodnom ugledu Republike Hrvatske, izravno povezujući informaciju o veleposlaničkom mandatu s terorističkom organizacijom.



Priopćenja