Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske pozdravlja mišljenje predsjednika Europskog parlamenta Pat Coxa...

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske pozdravlja mišljenje predsjednika Europskog parlamenta Pat Coxa u portugalskom tjedniku "Expresso" u kome je izrazio uvjerenje da će Hrvatska, Bugarska i Rumunjska biti spremne za ulazak u Europsku uniju 2007. godine.

Nakon izražene potpore od strane predsjedavajućeg Europskog vijeća grčkog premijera Constantinea Simitisa, predsjednika Europske komisije Romana Prodija, povjerenika za vanjske poslove EU Chrisa Pattena i povjerenika EU za proširenje Günthera Verheugena, kao i visokog predstavnika za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solane Ministarstvo vanjskih poslova RH cijeni pozitivnu ocjenu predsjednika Europskog parlamenta Pat Coxa o sposobnosti Hrvatske za ulazak u EU zajedno s Rumunjskom i Bugarskom 2007. godine.

Pozitivna percepcija hrvatske kandidature dodatni je poticaj Republici Hrvatskoj za ubrzanje potrebnih reformi kako bi nadoknadila izgubljeno vrijeme i bila spremna za idući krug proširenja članstva EU.Priopćenja