Ministar Žužul primio je gosp. dr. Solomona Passyja, mvp-a Republike Bugarske i predsjedavajućeg OESS-a...

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske dr. Miomir Žužul primio je 10. svibnja 2004. u Zagrebu ministra vanjskih poslova Republike Bugarske i predsjedavajućeg Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) dr. Solomona Passyja

Ministar dr. Žužul izrazio je dobrodošlicu ministru dr. Passyju i čestitao Republici Bugarskoj na članstvu u NATO-u čiji put, kazao je Ministar, može Republici Hrvatskoj poslužiti kao uspješan model. Ministar dr. Passy je zahvalio na gostoprimstvu i rekao da Republika Hrvatska može računati na snažnu potporu Republike Bugarske u pristupanju NATO-u i Europskoj uniji.

Za Republiku Hrvatsku od iznimnog je značaja povratak prognanika i izbjeglica te puna suradnja s Međunarodnim kaznenim tribunalom, što su i središnji ciljevi djelovanja Misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju u Republici Hrvatskoj, naglasio je ministar dr. Žužul. OESS je bitan partner Republike Hrvatske u realizaciji tih ciljeva. U tom kontekstu je i posjet dr. Passyja, predsjedavajućeg Organizacije za europsku sigurnost i suradnju Zadarskoj županiji 11. svibnja 2004. sa svrhom potpore procesu povratka prognanika i izbjeglica.

Ministar dr. Passy je, u svojstvu predsjedavajućeg OESS-a, ocijenio vrlo pozitivnim napredak koji je Hrvatska postigla u provedbi programa povratka, a voditelj Misije OESS-a u Hrvatskoj veleposlanik Semneby istaknuo je pozitivnu suradnju s Vladom Republike Hrvatske.

Glede bilateralnih odnosa ministar dr. Žužul je istaknuo prijateljstvo i suradnju dviju država te kazao da između Republike Hrvatske i Bugarske Republike nema otvorenih pitanja.

 



Priopćenja