Državni tajnik u MVP Hido Biščević imao je u Teheranu redovite političke konzultacije

Državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske Hido Biščević imao je 8. i 9. svibnja 2004. u Teheranu redovite političke konzultacije sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Islamske Republike Iran Alijem Ahanijem

U razgovoru Biščevića s Ahanijem istaknut je kontinuirani razvitak stabilnih političkih odnosa dviju država. Razmijenjena su mišljenja o aktualnim prilikama u Jugoistočnoj Europi i na Srednjem istoku. U razgovorima je posebna pozornost bila posvećena aktualnim odnosima Republike Hrvatske i Europske unije, te najnovijem otvaranju političkog dijaloga između Irana i Europske unije. Biščević i Ahani su razmatrali i mogućnosti jačanja gospodarske suradnje i zajedno ocjenili da se može osnažiti i povećati realizacijom konkretnih projekata u području energetike, trgovine, turizma i drugih oblasti.

U razgovorima s ministrom kulture potvrđena je spremnost iranske Vlade da postavi u Zagrebu izložbu «7000 godina iranske civilizacije» u okviru i u cilju razvijanja čvršćih kulturnih veza dviju država..

 



Priopćenja