Ministar vanjskih poslova Tonino Picula je zajedno sa pomoćnikom ministra za javne radove, obnovu i graditeljstvo, gospodinom Lovrem Pejkovićem, primio ...

Ministar vanjskih poslova Tonino Picula je zajedno sa pomoćnikom ministra za javne radove, obnovu i graditeljstvo, gospodinom Lovrem Pejkovićem, primio predstavnike diplomatskog zbora akreditirane u RH, te im je prenio zaključak Vlade RH o donošenju Plana o stambenom zbrinjavanju bivših nositelja stanarskih prava koji se žele vratiti u RH.

Ministar Picula je naglasio kako je ovim Planom, Vlada RH završila paket mjera kojima se osigurava svim izbjeglicama koji se žele vratiti u Republiku Hrvatsku pravo na dom. Istakao je kako Planom o stambenom zbrinjavanju nisu vraćena stanarska prava jer je to institut koji je ukinut, već je Plan donesen na temelju Ustavne definicije Republike Hrvatske kao socijalne države u kojoj svi građani imaju pravo na dom.

Donošenje Plana o stambenom zbrinjavanju potrebno je također sagledati sa stajališta ispunjavanja političkih uvjeta na putu Republike Hrvatske u EU, istakao je ministar Picula.

Ministar vanjskih poslova je diplomatskom zboru pojasnio promjene do kojih će doći s novim ustrojstvom Ministarstva vanjskih poslova, koje je danas usvojeno na sjednici Vlade.Priopćenja